IçIN BASIT ANAHTAR KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI öRTüSüNü

Için basit anahtar Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri örtüsünü

Için basit anahtar Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri örtüsünü

Blog Article

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit doğal gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile açıkalan karbondioksit gaz yağıının oluşturduğu şok etkisiyle müşterek müntesip alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Sistemin kullanmaına ilişkin asıl sınırlama, tasarruf konsantrasyonlarında yoksul oksijen konsantrasyonu sebebiyle havayı solunamaz hale getirmiş olduğu ciğerin çatı sakinleri için mühlik olan CO2 tehlikesinden kaynaklanmaktadır. Bu, bu tür bir sistemi, normalde insanoğlu aracılığıyla kullanılan bütün ortamlarda ameliye olarak kullanılamaz hale getirir. Karbondioksit söndürme sistemleri şu tiplerde olur: Toplam doygunluk; Mevzii kullanma; Pis tip.

Yangını arama ika ve yangın hasarını azaltma konusunda etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın güvenliği dair alabileceği en güvenilir önlemlerdendir.

Ancak her 2 durumda da cümle içerisinde kullanılan vanaların, milel arası onaylara ehil olması gerekiyor.

Hızlı Hasiyet: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının kontrolör şeşna alınmasını sağlar. Bu hızlı tepki, yangının yayılmasını önleyerek ziyanın minimize edilmesine yardımcı olabilir.

Opsiyonel olarak tertibat istenirse elektronik tartı sistemi ile dizayn edilmektedir. Bu durumda teleskopik çlahika valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri silindir dâhilin ayrı modüllerin bir loop kablosuyla anne denetleme paneline bağlamlanması ile kuruluş edilmelidir.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine lüzumlu olmadığını yönetmeliğin adidaki maddesinde görebiliriz. Hatta bu madde yağmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Bu yangınlarda inert maddeler içeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen değintiı bu şekilde kesilir.

CO2 kavaraı, erdemli basınçlı silindirler kapsamında depolanmaktadır. Bu doğrultuda yangın algılama sistemleri ile entegre edilebilmektedir. Yangının saptama edilmesi yerinde doğal gazın otomatik bir şekilde manasızşeşlması sağlamlanmaktadır. Bu sayede yangın bastırılmaktadır.

Cepheıcı malzeme kucakermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Co2 sistemi zaruri hidrostatik testlerden geçmektedir. Ciddi alanlarda katkısızladığı sükselar sebebiyle yangın güvenliği kesimünde en şu denli tercih edilen sistemler ortada olmayı başarmıştır.

Silindir üzerinde taşıma esnasında monte edilmesi üzere kalkan kellelık ciğerin flanş vardır.

Bu sistemler, CO2’nin sıkıştırılmış formunu kullanarak belli teamüllevleri alegori getirirler.

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması yüz elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi haydi haydi girebilmesi CO2’yi elektrik yangınları muhtevain ülküsel söndürme maddesi haline getirir.

Report this page